FAQ

 • Terapii Intravenoase cu Micronutrienți
 • Teste Genetice
 • Terapia cu Ozon
 • Allergy Profiler
 • Microbiome Analasys
Terapii Intravenoase cu Micronutrienți
Cum funcționează terapia intravenoasă cu micronutrienți?

Intravenous micronutrient administration (IV) is a therapy that delivers liquids with micronutrients, trace elements and vitamins straight into the vein. The intravenous administration of essential micronutrients bypasses the digestive system and enters directly the bloodstream, ensuring full absorption at the cellular level. It is the fastest way to achieve the intended health benefits.

Este un fel de terapie - cu vitamine, nutrienți etc. - ceva nou?

Terapia intravenoasă cu micronutrienți a fost o parte a medicinei de aproape un secol, fiind introdusă de medicul Thomas Latta în 1883 în timpul epidemiei de holeră din Anglia. Doctorul Latta a fost pionier în utilizarea perfuziei saline intravenoase în tratamentul holerei. Din 1950, terapia intravenoasă este disponibilă pe scară largă în spitalele din întreaga lume.

În mod tradițional, terapia intravenoasă cu micronutrienți era folosită doar în cadrul spitalelor, dar tot mai mulți medici încorporează tratamente IV în afara spitalelor, ambulatoriu, deoarece procedura s-a dovedit a fi sigură și benefică pentru mulți pacienți, cu o varietate de probleme cronice de sănătate.

În Statele Unite, unde medicina antiaging este foarte populară, terapia cu micronutrienți este disponibilă pe scară largă în cabinete medicale, centra spa și clinici antiageing. Există chiar autobuze în care medici de urgență certificați îi ajută pe oameni să depășească simptomele mahmurelii și alte probleme de sănătate.

În Europa, conceptul de administrare intravenoasă a micronutrienților ca terapie sau o măsură de sănătate preventivă în afara unei unități de spital este destul de nou, dar devine din ce în ce mai popular în ultimii ani. Există medici certificați în România și în alte țări europene care oferă aceste tipuri de tratamente pentru pacienții care doresc beneficii de sănătate instantanee.

Care sunt avantajele terapiilor? Care sunt dezavantajele, dacă există?

Terapia intravenoasă (IV) cu micronutrienți este sigură și nu are aproape niciun efect secundar. Marele avantaj al terapiei IV este efectul terapeutic instantaneu, deoarece toți micronutrienții esențiali sunt livrați direct în sânge, ocolind tractul gastrointestinal. Suplimentarea pe cale orală a micronutrienților nu are adesea efectul dorit, din cauza problemelor de absorbție sau a inflamației în tractul gastrointestinal, foarte comune în societățile moderne. În această perioadă, cu agricultură industrializată modernă, alimentele din supermarketuri sunt adesea limitate în conținutul de micronutrienți esențiali, iar administrarea intravenoasă ajută la o completare, pentru un nivel mai bun de energie și îmbunătățirea sistemului imunitar.

Este această terapie recomandată pentru tratamentul sau prevenirea COVID?

Terapia intravenoasă cu micronutrienți nu înlocuiește măsurile de distanțare socială sau vaccinarea. Cu toate acestea, în timpul sezonului de gripă, organismul are nevoie de niveluri crescute de micronutrienți pentru a susține sistemul imunitar. Cercetările științifice arată că, în special glutationul, zincul, vitaminele C și D sunt vitale pentru funcțiile imunomodulatoare. Pandemia de Covid-19 a arătat că micronutrienții pot optimiza sistemul imunitar și pot preveni o progresie severă a infecției virale. (Pentru a reduce expunerea virală, vă rugăm să obțineți cele mai recente informații și sfaturi despre COVID din sistemul național de sănătate.)


Medkore Elysium Micronutrient Cocktails are generally custom made and personalized to the patient’s symptoms and health complains. Our micronutrient drips provide relief for patients with conditions such as cognitive decline, migraine, fatigue, hangover symptoms, autoimmune disease, chronic pain, arthritis, mood swings, upper respiratory tract infections, seasonal allergic rhinitis, acute muscle spasm, and many more.


Unele perfuzii sunt personalizate pentru a îmbunătăți performanțele atletice sau pentru a grăbi recuperarea după exerciții fizice intense. Alte cocktail-uri de micronutrienți IV sunt personalizate pentru persoanele aflate în locuri de muncă provocatoare și îmbunătățesc funcția creierului sau ameliorează simptomele de stres cronic și epuizare.

Ce analize/ teste sunt necesare înainte de administrarea acestor terapii IV?

O perfuzie intravenoasă cu micronutrienți, de bază, este benefică pentru majoritatea oamenilor. Nu este necesară realizarea unor analize specifice. Înainte de fiecare tratament, unul dintre medicii noștri specializați va face un control fizic de rutină și va completa un chestionar clinic, prin care se asigură că pacientul nu are alergii sau comorbidități.

Unele dintre protocoalele specifice de tratamente regenerative, precum în cazul oboselii cronice, durerilor cronice, fibromialgiei, stresului cronic și epuizarii sau declinului cognitiv necesită o analiză a micronutrienților din sânge, oligoelementelor sau markerilor inflamatorii pentru a personaliza mai bine fiecare perfuzie.

De unde știm ce avem nevoie?

Cocktailurile noastre intravenoase cu micronutrienți sunt indicate pentru oricine dorește să sporească nivelul de energie, să îmbunătățească claritatea mentală, să amelioreze mahmureala, să se recupereze după stres și burnout sau să sporească performanța sportivă și starea de bine generală. De asemenea, personalizăm fiecare amestec la nevoile specifice. Unele ingrediente îmbunătățesc capacitatea de detoxifiere a corpului sau îmbunătățesc sistemul imunitar în timpul sezonului de gripă și altele sporesc recuperarea după o activitate fizică intensă sau stres cronic.

Ce simptome pot indica anumite deficiențe pe care le putem trata cu terapiile IV?

Simptomele tipice pentru deficiența micronutrienților sunt:

 • Iritabilitatea crescută, epuizarea mentală și fizică indică faptul că organismul nu poate face față stresului psihosocial eficient și este necesară o cantitate crescută de micronutrienți și antioxidanți.
 • Oboseala cronică este un semn al insuficienței energetice la nivel celular, iar terapia intravenoasă cu micronutrienți îmbunătățește adesea nivelul de energie celulară
 • Ceața mentală, lipsa de concentrare indică o criză energetică și o inflamație crescută în creier (neuroinflamație). Cocktailurile specifice de micronutrienți pot contracara neuroinflamația și pot îmbunătăți funcția creierului.
 • Susceptibilitatea crescută la boli infecțioase precum gripa sau episoade frecvente de migrene, și problemele cutanate sunt legate de deficiența micronutrienților
 • Simptomele nespecifice pentru o deficiență de micronutrienți sunt pielea palidă, părul uscat și fragil, pierderea părului, gingivita, poftele alimentare, schimbările de dispoziție, problemele de fertilitate, pierderea densității osoase, amorțeală și furnicături în mâini sau picioare, diaree, ulcere bucale sau pete albe pe unghii.
 • Analizele de sânge specifice sunt indicate în unele cazuri și conturează cu exactitate necesarul de micronutrienți al organismului.
Există contraindicații? Cine nu poate beneficia de terapia IV Medkore + Elysium?

În general, terapia intravenoasă cu micronutrienți este foarte sigură și eficientă. La clinica Medkore Elysium medicii utilizează numai amestecuri de micronutrienți aprobate și purificate, riscul de reacții alergice fiind redus la minimum. Contraindicațiile sunt rare și includ comorbidități, cum ar fi boala cardiacă severă, boala renală, unele variații genetice rare și alergii cunoscute la micronutrienți sau vitamine.

Care sunt ingredientele cheie ale fiecărei terapii (exemple de vitamine, minerale etc)?

Cocktail-urile cu micronutrienți Medkore Elysium sunt personalizate pentru nevoile specifice ale fiecărui pacient. Amestecurile conțin vitamine, antioxidanți și o formulă minerală specifică.

Un exemplu de amestec antioxidant puternic este perfuzia intravenoasă cu glutation. Glutationul este ”mama tuturor antioxidanților”, ajutând organismul să se recupereze de la stresul oxidativ zilnic. Este un detoxifiant puternic care sprijină sistemul imunitar, îmbunătățește funcția creierului, ajută la atenuarea problemelor legate de stres și luptă împotriva inflamației.

Alte cocktail-uri conțin o doză mare de vitamina C, coenzima Q10, vitamine B și oligoelemente esențiale – un mix care reduce simtomele oboselii cronice, cresc imunitatea, elimină simptomele mahmurelii și sporesc performanța mentală.

Unele dintre cocktail-urile intravenoase livrează micronutrienți specifici, cum ar fi biotina, niacina, vitamina C, complexul B, zinc și magneziu pentru a îmbunătăți textura pielii, a reduce fragilitatea unghiilor sau pentru a stimula creșterea părului.


Puteti afla mai multe pe paginile individuale ale cocktail-urilor intravenoase.

Unde sunt administrate terapiile IV? Cât durează? Cât de des sunt recomandate? Câte sesiuni sunt necesare pentru cele mai bune rezultate?

Cocktail-urile intravenoase de micronutrienți sunt administrate în Clinica Medkore Elysium din București. După completarea chestionarului inițial și consultul realizat de unul din medicii din echipa noastră, perfuzia este administrată sub supravegherea personalului medical. În medie, tratamentul cu perfuzie intravenoasă cu micronutrienți durează aproximativ 30 de minute.
Pentru ameliorarea imediată a mahmurelii, recuperarea după efort sportvi intense, hidratare sau detoxifiere, un cocktail intravenos poate fi suficient, având rezultate foarte bune. Cu toate acestea, pentru patologii mai specifice, cum ar fi oboseala cronică, probleme de stres cronic și burnout, sunt necesare protocoalele de tratament pe o perioadă mai lungă.

Este nevoie de pregătire înainte de procedură/ Trebuie să facem ceva? Există indicații/contraindicații post-procedură pentru cele mai bune rezultate?

There is no preparation necessary before the treatment. After each treatment, vital signs and symptoms of allergies are checked.

Cum măsurăm rezultatele terapiei IV? Există teste post-procedură?

Măsurăm eficacitatea tratamentului prin starea de bine pe care o resimte fiecare pacient. Nivel de energie crescut, claritate mentală îmbunătățită, îmbunătățirea calității pielii și părului, precum și absența simptomelor cum ar fi erupții cutanate, alergii, sunt semne clinice că terapia intravenoasă cu micronutrieți a fost una de succes. Cu toate acestea, pentru unele probleme cronice de sănătate sunt necesare sesiuni de terapie săptămânală. În unele cazuri specifice, este necesar să analizăm eficacitatea tratamentelor intravenoase prin analize de sânge, ajustând compoziția și doza, pentru cele mai bune rezultate.

Does the treatment need to be repeated periodically? How often?

Some intravenous micronutrient drips, including IV therapies for jetlag, hangover, detoxification and energy booster have immediate benefits and a single infusion is generally enough to provide the desired effects.


Other infusions should be done several times to gain the expected benefits. Chronic health conditions, such as autoimmunity, cognitive decline, chronic pain, chronic stress, burnout or inflammatory conditions require 3 to 5 treatment sessions and each patient is assessed weekly to document the results. Medkore Elysium doctors have a personalised approach to medicine and regenerative treatments for chronic health conditions are customised

Teste Genetice

ÎN CURÂND

Terapia cu Ozon

ÎN CURÂND

Allergy Profiler

ÎN CURÂND

Microbiome Analasys

ÎN CURÂND

Dacă aveți nevoie de informații suplimentare despre produsele și serviciile Medkore + Elysium Preventive Health și despre modul în care acestea vă pot beneficia, echipa noastră va fi bucuroasă să vă asiste. Vă rugăm să ne contactați folosind formularul de mai jos.

CONTACT

IA LEGĂTURA CU NOI

ro_RORomână